Joaquín Lorente

Barcelona, 1943. Definit com un dels millors publicistes del món i el més influent en la publicitat espanyola durant tres dècades, és el paradigma d’una vida puntera i trencadora en l’evolució de la creativitat i la comunicació.

Considerat enfant terrible de la publicitat, als 27 anys va promoure i fundar MMLB, el mític grup que va transformar tot allò establert en la creativitat publicitària a Espanya, fins a situar-se en la primera posició internacional i, des del 1985, al capdavant del grup independent més gran del país. És el creador de la imatge i desenvolupament de marques com Osborne, Central Lechera Asturiana, Allianz, Dodot o Evax, i d’algunes que avui dia són referències mundials com BBVA, Iberdrola, Camper o Fagor.

Assessor personal dels presidents Felipe González i Jordi Pujol, ha desenvolupat una important tasca docent a través de conferències i articles, i des de l’any 2010 creant els cursos i tallers de creativitat «Piensa es gratis» (www.piensaesgratis.org)

El seu llibre Pensa, és gratis s’ha traduït a onze idiomes i ha figurat a la llista dels més venuts durant mesos.

També ha publicat Ciutadanos de la Tierra.com (2004) i Casi todo lo que sé de publicidad (1986), el llibre més venut a Espanya de la seva especialitat.

La seva extensa tasca creativa ha rebut més de cent premis internacionals, entre els quals destaquen, a part dels de Canes, Fiap i Sant Sebastià, els de Millor Creatiu de la Dècada, el del Colegio de Publicitarios, el del Club de Creativos Españoles, el del Govern de Catalunya i el d’Acadèmic d’Honor de l’Academia de la Publicitat. La seva obra creativa va ser motiu de l’exposició antològica Lorente, creador d’anuncis o de marques? (Barcelona 2006).

LLIBRES

TU POTS

 

Deja un comentario